LED-VERLICHTING

LED-Verlichting

LED-Verlichting

Led-verlichting

Led betekent “Light Emitting Diode’’.

Een LED is een halfgeleider (diode) die licht uitzendt als er stroom doorheen gaat. Het halfgeleide materiaal die de led gebruikt, zet elektrische energie om in een zichtbare elektromagnetische straling, licht.
De elektrische stroom die door de diode gaat is uni-directioneel, het licht verschijnt alleen als er een constante stroom er doorgaat in de juiste richting, namelijk van de positieve pool op de negatieve pool. De hoeveelheid gegenereerd licht is ongeveer evenredig met de hoeveelheid stroom die door de diode gaat. Bij de verlichting werken wij daarom ook altijd met een constante stroom led driver (omvormer).

De voordelen van LED

LED heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting: een laag energieverbruik, lange levensduur, milieuvriendelijk, afwezigheid van UV-straling , geen opwarmtijd , schokbestendigheid zijn enkele van deze pluspunten.

Laag energieverbruik
LED verbruikt bijna 10 keer minder energie in vergelijking met een halogeenoplossing. Ten opzichte van spaarlampen, fluorescentielampen en ontladingslampen ligt het energieverbruik 3 tot 5 keer lager.

Duurzaamheid
LED-armaturen hebben een levensduur die 5 tot zelfs 30 keer hoger ligt dan die van traditionele lichtbronnen, afhankelijk van met welke lichtbron je de vergelijking maakt. De levensduur wordt uitgedrukt in het aantal branduren. Na de opgegeven levensduur wordt nog 70% van de oorspronkelijke lumen output van de armatuur gegarandeerd.

Geen opwarmtijd
Een LED-module heeft geen opwarmtijd nodig om zijn maximale lichtniveau te bereiken. Een LED-toestel kan ook zo vaak als gewenst aan- of uitgeschakeld worden, zonder dat dit de levensduur negatief beïnvloedt. Dit is een zeer belangrijk voordeel van het toestel in combinatie met aanwezigheids- of bewegingsmelders.

Milieuvriendelijk
LED-systemen vragen weinig onderhoud en dienen veel minder vervangen te worden dan traditionele lichtoplossingen. Bovendien vergt LED in tegenstelling tot ontladingslampen geen speciale chemische afvalverwerking, omdat het geen kwik bevat.

Betaalbaarheid
Het is geen geheim dat LED-systemen in aanschaf duurder zijn, maar de energiebesparing én de lange levensduur maken LED zeker rendabel. Onze lichtspecialisten maken graag een berekening van de ROI (Return On Investment) voor uw specifiek lichtproject.

led-verlichtingHeeft LED dan geen valkuilen?

Kleurconsistentie kan een probleem zijn, zeker bij LED van mindere kwaliteit (= minder duur). Bij daglicht, halogeenlicht en licht uit een gloeilamp is het volledige spectrum aanwezig.Het is heel belangrijk dat ook voor LED zoveel mogelijk aan deze voorwaarde voldoet. Behalve deze kleurweergave index is een goede kleurtemperatuur van groot belang voor een kwaliteitsvol resultaat van uw verlichtingsproject.
De keuze voor kwaliteit is cruciaal.
De toepassing van verkeerde LED producten, doen afbreuk aan het imago van LED. Overal ter wereld worden ‘goede’ en’ slechte’ LED’s geproduceerd. Het is een feit dat kwaliteitsproducten en kwaliteitslabels een hoger prijskaartje hebben. Dat is echter te rechtvaardigen, aangezien deze fabrikanten belangrijke investeringen doen om de kwaliteit te borgen.

Advies

De keuze voor het juiste LED-product is echter niet altijd even evident. U kan daarom steeds terecht bij specialisten van LEDsLIGHT, die u graag adviseren en hun kennis gebruiken om een kwaliteitsvolle LED-oplossing uit te werken voor uw specifieke projecten.

Terminologie

Er bestaat veel onduidelijkheid over terminologie of eenheden die betrekking hebben op verlichting. In de traditionele verlichting werd alles uitgedrukt in Watt, vandaag spreken we over het aantal Lumen, Kelvin, CRI, Levensduur.

U heeft nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialist.

Contacteer ons

Terug naar top

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!