Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Een 5 tal jaar geleden waren zonnepanelen in Vlaanderen nog een grote uitzondering. Vandaag is dat anders. Heel wat gezinnen en bedrijven genieten ondertussen van de groene stroom die ze zelf op hun dak produceren “Stroom van eigen kweek”. Heeft u nog geen zonnepanelen, dan moet u die investering alsnog overwegen.  De kostprijs van de panelen is aanzienlijk gedaald. Daardoor blijft de installatie van zonnepanelen een zeer interessante investering.
Een belangrijke voorwaarde is wel dat u investeert in een installatie van een hoogwaardige kwaliteit. De garantie dat u gedurende 20 jaar onbekommerd zal kunnen genieten van uw eigen groene stroom was vroeger al een belangrijke factor. Die factor wordt met geen overheidssteun zo mogelijk nog belangrijker.

Panelen: Wopa Saving Energy heeft volgende kwalitatieve panelen in de aanbieding:
Werking:

zonnepaneelEen installatie bestaat uit de zonnepanelen, opgebouwd uit zonnecellen, een montagesysteem om de panelen op het dak te plaatsen, bekabeling en een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in wisselstroom. Dat laatste is nodig omdat het gewone elektriciteitsnet ook op wisselstroom werkt.
Na de omvormer komt een groenestroommeter die bijhoudt hoeveel (groene) stroom uw installatie heeft opgewekt. Na de groene stroommeter komt de opgewekte elektriciteit op uw elektriciteitsnet en kunt u toestellen laten werken op milieuvriendelijke en goedkope stroom. U blijft echter ook aangesloten op het gewone elektrikteitsnet. Schijnt de zon niet, of gebruikt u meer elektriciteit dan uw installatie kan produceren, dan komt er stroom bij van op het gewone elektriciteitsnet. Voor die elektriciteit betaalt u zoals voorheen.

 

Wat gebeurt er met de stroom die u niet zelf verbruikt?

De stroom die u niet zelf verbruikt gaat naar het elektriciteitsnet. Maar dat betekent niet dat u die opbrengst kwijt bent. Als u zonnepanelen installeert, wordt uw oude elektriciteitsmeter vervangen door een meter met een terugdraaiende teller.
Een terugdraaiende teller telt in 2 richtingen:

  • Als u elektriciteit van het net verbruikt, stijgt uw meterstand.
  • Als u elektriciteit uit uw zonnepanelen op het net ‘injecteert’, daalt uw meterstand.

Dankzij een terugdraaiende teller bespaart u op uw jaarlijkse factuur. Elke geïnjecteerde kWh elektriciteit compenseert namelijk een kWh die u op een ander moment van het net afneemt.
Hou er rekening mee dat een teller die helemaal teruggedraaid is, wordt afgerond naar 0 kWh. Het is onmogelijk om onder 0 kWh te gaan: een verschil van bijvoorbeeld -1.000 kWh ten opzichte van de vorige meterstand wordt 0 kWh. Overtollige elektriciteit zal op dat moment niets meer opbrengen.

Dag- en nachtteller:

Het afronden gebeurt elke tariefperiode: een overschot op de dagteller mag niet in mindering gebracht worden van de nachtteller. Een enkelvoudig uurtarief kan daarom voordeliger zijn.

zonnepanelenMaar hoe lang gaan mijn zonnepanelen mee?

Zonnepanelen kunnen erg lang meegaan. Het is wel zo dat zonnepanelen in de loop der jaren geleidelijk iets minder zullen opbrengen. Voor onze panelen krijgt u echter de garantie dat ze tot het twaalfde jaar minimaal 90% van het originele vermogen kunnen produceren en nog altijd minimaal 80% tot 25 jaar na installatie!

Omvormers:

Wopa Saving Energy werkt met omvormers van de Duitse fabrikant SMA.SMA Technologie AG is in 1981 opgericht. Als een van de technologische marktleiders op het gebied van zonne-energie produceert SMA omvormers voor zonne-energiesystemen van verschillende omvang. Dankzij de innovatieve stringtechnologie die in de producten wordt toegepast, ontwikkelde dit Duitse bedrijf zich van pionier voor zonne-energiesystemen tot wereldwijde marktleider. De productseries van omvormers worden aangevuld met moderne communicatietechnologie, waardoor de installatie compleet bewaakt en het rendement en de CO2-besparing weergegeven kunnen worden.

Werking:

In een netgekoppeld fotovoltaïsch systeem speelt de invertor of omvormer een belangrijke rol. Hij zet niet alleen de gelijkspanning om in wisselspanning maar zorgt tegelijkertijd voor een optimaal werkingspunt voor de PV-panelen, kwaliteitsbewaking van de stroomlevering aan het elektriciteitsnet en beveiliging. Het omzettingsrendement is al bij kleine vermogens hoog en bedraagt op jaarbasis minstens 90%.

Plaatsing  van omvormer:

Sommige invertoren werken vrijwel geruisloos en kunnen in de woning zelf geplaatst worden, andere produceren echter een zacht geruis. De invertor wordt dan beter op de zolder of in de kelder geplaatst en bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de elektriciteitskast van de woning. Invertoren met waterdichte behuizing kunnen ook buiten opgesteld worden.

Subsidies:

Er zijn momenteel geen subsidies meer voor zonnepanelen!

Naservice:

Wij streven ernaar een perfecte naservice te geven op uw zonnepanelen installatie! Onze producten zijn van perfecte kwaliteit met de beste garanties.
Heeft u toch vragen of heeft u een installatie elders gekocht en uw leverancier is niet meer bereikbaar, dan kan u altijd contact opnemen met Wopa saving energy op het nummer +32(0)12 690 044 of via mail.

U heeft nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialist.

Contacteer ons

Terug naar top

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!